НачалоБългарияЛорер: Има известна инфлация на страхове, която лъха от това служебно правителство

Лорер: Има известна инфлация на страхове, която лъха от това служебно правителство

Управление с с Борисов за нас не е приемливо. ГЕРБ трябва да осъзнаят бремето, което за 12 г. е довело държавата ни до сегашното състояние. Те трябва да осъзнаят това и да започнат да се реформират. До момента такива сигнали няма. Това каза в предаването „Още от деня“ по бившият министър на иновациите и растежа и кандидат за депутат от „“ Даниел Лорер.

Оставихме бюджета с излишък от 1,5 млрд. и в момента Министерството на финансите се опитва да се презастрахова за следващите години. Има известна инфлация на страхове, която лъха от това и от част от състезаващите се на тези избори. Искам да уверя българските граждани, че няма причини да се страхуват за бюджета нито за тази година, нито за следващите. По време на нашето управление пенсиите бяха актуализирани, които бяха забравени 12 г., детските градини станаха безплатни и ако имаме честта да бъдем избрани, ще продължим със социалните придобивки както за пенсионерите, така и за работещите, заяви Лорер, цитиран от novini.bg.
Той коментира и намеренията на служебното правителство да преговаря с „Газпром“.

Договорът за „Газпром“ не беше прекратен. Българса страна беше изряден пла. „Газпром“ едностранно промени договорката и каза, че няма да доставя договореното. При тези условия ние равихме национално отговорното решение – да потърсим газ от там, където може да се разчита. Ще продължим да правим това – да търсим диверсификацията, което не беше правено в последните 12 г., енергийната сигурност ще бъде един от основните ни приоритети. Ако след изборите има наше правителство, то няма да направи нищо в нарушение на европейските санкционни режими. Правителството на свърши доста работа през тези шест месеца. В рамките на шест месеца достроихме интерконектора с Гърция, който не беше завършен за 12 г. от правителството на Борисов. Господата от ГЕРБ трябва да обяснят къде беше обещаваният толкова години азерски газ, увери кандидатът за депутат от „Продължаваме промяната“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО