НачалоСвятЛукашенко призова Европа: Обединете се с Русия

Лукашенко призова Европа: Обединете се с Русия

Президентът на Беларус Александър Лукашенко призова да се раздели със зависимостта си от , да се обедини с и така да бъде създаден „най-мощният и влиятелен център на планетата“, предаде ТАСС.

По време на открит урок по история в пряк ефир за всички училища и университети той заяви, че е необходимо обединяване на технологичния Запад и ресурсната база на Русия. Според него „не всички в ЕС са идиоти и всички прекрасно разбират къде е щастието за Европейския съюз и цяла Европа – тук в Евразия“. По думите на беларуския лидер европейците не предприемат стъпки за обединение, защото американците „не ги пус“.

Пред аудиторията си Лукашенко предрече за света „милитаризация, увеличаване на ядрената заплаха, ескалация на режението и много лоши сценарии“. Той очерта две опасни глобални тенденции – използването на санкциите като политически и икономически инструмент, както и поляризацията и радикализацията в обществата.

Президентът на Беларус изказа подкрепа – лична и от името на съгражданите си – за руската военна интервенция в , като заяви, че „Русия не може да загуби“. Лукашенко подчерта, че в Украйна са се появили наченки на фашизъм и навлезе в тълкувания на понятията национализъм (нещо нормално) и нацизъм (нещо лошо), като изтъкна, че „фашизмът е крайна форма на нацизма“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО