„Лукойл“ дари 300 000 лева за инфраструктурни проекти в Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов и председателят на Управителния съвет на „Лукойл“ Евгени Маняхин подписаха договор за дарение в размер на 300 000 лева между нефтената рафинерия в града и общинската администрация. Средствата, дарени от компанията, ще се използват за подобряване на градската среда с изграждането на нова площадка за спорт на открито на Централния плаж, изграждането на нова детска площадка в кв. „Сарафово“ и ремонт на друга в кв. „Долно Езерово“. 
„Значителният принос в социално и икономическо отношение е заложен в ДНК-то на нашата компания и особено в районите, в които оперира. Ние се концентрираме не само върху икономическите и бизнес аспекти на нашето присъствие, но и по отношение на социалната компонента, която е важна както за нашите работници, така и по отношение на населените места край нашите предприятия“, каза по време на срещата Евгени Маняхин. 
От своя страна кметът на Бургас добави, че „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД е декларирало подкрепата си за града в продължение на години. „По-голямата част от дарените средства са били използвани за подобряването на градската среда с изграждането на нови детски площадки, нови детски градини, ремонт на спортни съоръжения и сгради“, каза Николов. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари