Лятна работилница с ателиета събира деца в читалищната библиотека „Иван Радов” в Нови пазар

Лятната работилница „АртЗанаяТи” започна днес в читалищна библиотека „Иван Радов” в Нови пазар. Тази година ателиетата в работилницата са подходящи за деца между 9 и 14 години, съобщи Наталия Неделчева, секретар на Народно читалище „Христо Ботев“. Всяко ателие ще се проведе в рамките на пет работни дни. Занятията продължават до петък включително. Първото ателие е на тема „Линия на времето – Историята в картини”. В него което учениците изработват картини от българската история с различни техники, каза още Неделчева.
Във второто ателие „Къщичка за музика и радост” от 8 до 12 юли участниците ще се запознаят с различните видове музикални инструменти и ще се научат как да ги изработват. За поредна година третото ателие ще бъде „Сръчковци”. В него учениците ще усвояват техники за моделиране с глина и ще изработват красиви аксесоари. Лятната работилница ще бъде закрита с ателието „Пази природата”, при което децата ще сеят дръвчета и ще играят на открито, допълват от читалищната библиотека.
Както БТА съобщи, близо 200 книги са дарени на Читалищна библиотека „Иван Радов“ за първото полугодие на тази година. Най-голямото дарение се състои от шестдесет и шест книги, предимно за детския отдел. Най-малките дарения, от по едно заглавие, са авторски книги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари