Лятна занималня за деца организира Регионалният исторически музей в Стара Загора

За пета поредна година Регионалният исторически музей в Стара Загора организира лятна занималня за деца. Това съобщават от културната институция на официалната си фейсбук страница. В нея могат да вземат участие деца от седем до дванадесет години. От 10 юли до 2 август всеки сряда, четвъртък и петък децата ще могат да се запознаят с богатата история на нашия град и ще се забавляват с творчески ателиета и образователни игри. 
„Участниците ще се отправят на едно вълнуващо пътешествие през всички исторически епохи – от праисторията до най-новата ни история. Ще разгледат музейните експозиции, ще чуят интересни истории за артефактите, ще работят с глина, ще апликират, ще се научат да тъкат, ще влязат в ролята на млади археолози и реставратори и ще се докоснат до техниката и старите играчки от времето на баба и дядо“, разказаха за БТА организаторите. 
Предвидени са и посещения в музейните обекти „Хилендарски метох“ и къща музей „Градски бит, XIX в.“. Участието е с предварително индивидуално записване, а максималният капацитет е 15 участници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари