Лятно училище по китайски език и култура организират отново в Момчиловци

Безплатно лятно училище по китайски език и култура се организира през август в Момчиловци, съобщи пред БТА кметът на родопското село Сийка Суркова. Кандидати от цялата страна проявяват интерес да се включат в изучаването на азиатския език, който става все по-актуален.
Лятното училище ще се проведе за 7-а година, а обучението се води от Институт Конфуций – София.  Курсът ще продължи от 19 до 31 август. Наред с часовете по изучаване на езика с йероглифи, курсистите ще се имат възможност да участват в  практически упражнения, свързани с китайска медицина и гимнастика. Предвидени са и лекции за запознаване с китайски изкуства. Ежегодните езикови курсове се провеждат в Момчиловци – селото, известно в азиатската държава като място на дълголетие. Популярността на родопското село е резултат от разпространението на китайския пазар на млечни продукти с марка „Момчиловци“.
Традиционният фестивал на киселото мляко в Момчиловци ще се състои от 30 август до 1 септември, информира Сийка Суркова.  Празникът се организира съвместно с китайските партньори, които произвеждат млеката „Момчиловци“. По време на фестивала курсистите от курса по китайски език ще получат сертификати за завършено обучение.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари