Любители на българския фолклор се събраха в Плевен за десетото издание на фестивала „Любимото ми хорце“

Любители на българския фолклор се събраха в Летния театър на парк „Кайлъка“ в Плевен за десетото издание на Националния фолклорен фестивал „Любимото ми хорце“. В него участват 20 състава от различни населени места на страната. 
Началото на празника даде създателят и ръководител на плевенския танцов клуб „Северняците“ Джейлян Демирев, който е организатор. Той бе посрещнат от изправената на крака публика с бурни аплодисменти. Демирев благодари на участниците, на зрителите, доведени от любовта към фолклора и на фирмите, помогнали за поредна година в подготовката и провеждането на фестивала. 
За първа година в организацията на „Любимото ми хорце“ се включва Община Плевен. „Българският танц е магията на душата, българското хоро е осмото чудо на света, българският танц е сила на духа. Благодарим ви за това, което ще видим на тази сцена и ще ни накара да се гордеем за това, че сме българи“, каза заместник-кметът Елина Димитрова.
По стара българска традиция Джейлян Демирев лисна мече с вода за откриването на фестивала.
Първи на сцената излязоха домакините от танцов клуб „Северняците“, които представиха тракийски хора.
Очаква се около 13:30 часа, когато всички клубове се изявят на сцената на Летния театър, да се съберат на централния плевенски площад „Възраждане“ за общоградско веселие. Тази година е подготвено и специално посрещане на участниците във фестивала с пита и мед пред Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари