Людмил Ангелов оглавява журито на конкурс за млади инструменталисти

Людмил Ангелов оглавява журито на четвъртия национален конкурс за млади инструменталисти „Кантус фирмус“, съобщават организаторите от едноименната музикална агенция.
По думите им основна цел на състезанието е да даде възможност за изява на българските таланти и да популяризира техните достижения чрез реализация на професионални видео и аудио записи, които ще бъдат публикувани в уеб пространството.
Другите членове на журито тази година са проф. д-р Илия Чернаев (пиано), Мила Георгиева (цигулка), проф. д-р Огнян Константинов (виола) и доц. д-р Атанас Кръстев (виолончело).
Конкурсът ще се реализира през октомври и ноември, в два тура, и по традиция ще завърши с тържествен заключителен концерт. Кандидатите ще се състезават в три възрастови групи – до 13, до 17 и до 25 години. Предвидени са по три награди във всяка от възрастовите групи, както и специални отличия. Едно от тях е солово участие в концерт с професионален оркестър през следващия концертен сезон. Тази година лауреатите на състезанието от втора възрастова група (13-17 години), ще имат право да кандидатстват и за специална квота от шест стипендии. Заключителният концерт е на 17 ноември в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София.
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари