НачалоКултура„М3ГАН“ е IT версията на Чъки (ТРЕЙЛЪР)

„М3ГАН“ е IT версията на Чъки (ТРЕЙЛЪР)

Няма как да не равя паралел между „Детска игра“ и „M3ГАН“, след о е повече от очевидно, че създателите са почерпили вдъхновение именно от култовата ужас-поредица с куклата-убиец Чъки. Разликата помежду им е само, че новата версия е осъвременена и ще предизвика някои страхове у любителите на конспиративните теории за края на света, причинен от изкуствения интелект.

Сюжетът ни пренася в живота на компютърния инженер Джема и у осиротялата ѝ племенница – Кади. Драматичните събития в семейството им ги хващат изневиделица и ги принуждават да заживеят заедно скоро след трагедията. В същото време Джема е на прага на огромен пробив в кариерата си със създаването на революционна роботизирана кукла, която има потенциал, да измести всички останали играчки на пазара. Предпоставките за успех са огромни, но някои прибързани корпоративни и лични решения открехват вратата за необратими грешки в системата на М3ГАН. Именно тук филмът минава границата на научната фантастика, за да се превърне в ужас.

Джерард Джонстън поема най-важната роля на режисьора, а Акила Купър се захваща със сценария. Колаборацията помежду им е изненадващо плодотворна, макар и не особено оригинална, както вече стана ясно. Те все пак са извлекли максимума от идеята с лекото изключение, че можеше да заложат на малко по-брутални убийства или повече напрегнати моменти, ако трябва да съм максимално взискателен.

С огромно удоволствие искам да похваля Вайълет МакГроу, която влиза в ролята на 8-годишното сираче. Младата актриса бе брилянтна във всеки един момент – от тъжно-сърдититите физиономии, през промените в настроенията до наченките на разглезено момиченце. Адмирации за таланта ѝ, който засенчи повечето от партньорите ѝ на сцената. Не знам само дали умишлено героят ѝ се превръща в пример, в който не е чак толкова лоша идея родителите на пердашат децата си, когато го заслужават. Да ме извиняват либералните социални , но те са причината в момента да расте едно поколение от снежинки, които се пречупват при първата плесница от живота, защото навремето не са изяждали по някоя от майките си.

Самата М3ГАН пък бе изиграна физически от Ейми Доналд, докато гласът бе на Джена Дейвис. Двете направиха необходимото, за да създадат достоверен образа на андроида, около който всъщност се върти всичко.

Алисън Уилямс също имаше своите моменти, но засега си остава второстепенна актриса, която играе основно в телевизионни продукции и периодично се включва в амбициозни хорър екранизации. В нейно лице виждан един човек, който просто е тук, за да свърши една работа, като се побира точно в рамките, които е договорила за заплатата си.

Всички останали на сцената бяха сякаш събрани от улицата, сложили са им по една камера в лицето и са им казали, че вече са част от шоубизнеса. Това важи в особено висока степен за Рони Чиънг, който е на нивото на дубльор в български сериал.

Споменах ли, че сред продуцентите е и Джеймс Уан? Да, същият човек, който работи по „Убийствен пъзел“, „Заклинанието“ и „Злокобен“. „М3ГАН“ със сигурност ще намери място в биографията му, като една от сполучливите продукции на големия екран.

Осъзнавам, че дотук изглежда така, сякаш филмът ме е пленил в огромна степен. Всъщност оценката ми за него е поощряващо положителна и е от порядъка на 7/10. Няма нищо кой знае какво за превъзнасяне, но не е и ужас, който разочарова. Определено „М3ГАН“ ще даде едно положително начало на 2023 г., тъй като премиерата му е планирана навръх Йордановден. Със сигурност би бил един приятен начин, за да прекарате празничната петък вечер. Стига да сте любител на жанра, разбира се. В противен случай рискувате никога повече да не купите играчка на батерии за детето си. Това му е хубавото на хоръра. Едни се влюбват в него, а други го презират.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО