Малки и големи се забавляваха с редица инициативи във Видин за Деня на детето

Малки и големи се забавляваха с редица инициативи във Видин за Деня на детето. В Крайдунавския парк около крепостта „Баба Вида” се провежда двудневният фестивал „Summer Vibes”. Петото му издание стартира с лекоатлетически маратон, стрийтбол и турнир по шах, организирани със съдействието на „Лайънс клуб“ Видин.
Стотици се включиха в детския празник „Щуроландия“ и арт работилниците за малки и големи сръчковци, за рисуване, за интелектуални игри и други. За любителите на спорта беше предвидена „Детска лека атлетика“ от Спортен клуб „Радуканови“. Детски танцов състав „Светлинките“ и школа по модерен балет Mom’s dream при Народно читалище „Светъл ден-2009“ изнесоха концерт с участието на над 70 деца. Библиобусът на Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев” бе позициониран в близост до крепостта, където видинските малчугани се потопиха и във вълшебния свят на книгите.
„Замени пластмаса за книга“ е друго съпътстващо събитие във Видин по повод Деня на детето. Организатори са „Ротари Дунавски Алианс“,„Ротари“-Видин, „Инър Уийл“-Видин,„Интеракт“-Видин, международната неправителствена организация End Plastic Soup и Община Видин. По време на инициативата всеки можеше да върне стари, непотребни или счупени пластмасови играчки и да получи детска книжка в замяна.
Първият фестивален ден ще завърши с концерт на Dara. Водещ на събитието е Играта, като преди това публиката ще бъде забавлявана от DJ Theo.
За Деня на Ботев – 2 юни, организаторите са подготвили изложба на старинни оръжия, историческа викторина, патриотични игри. И през двата фестивални дни всички желаещи могат да се включат в състезание с тротинетки, рисуване с тебешири, народна топка, федербал, скачане на въже и други. Всички участници в игрите ще участват в томбола с над 100 награди. 
Във втората музикална вечер на сцената ще се качат Тото и Лъчо от „СкандаУ“.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари