Малки и големи жители на Разград приеха предизвикателството да спортуват в Градския парк

Малки и големи жители на Разград се присъединиха към инициативата Световен ден на предизвикателството, която се състоя днес в Градския парк. Спортният празник беше организиран от Спортен клуб „Спорт за всички“, с подкрепата на Община Разград и Спортен клуб по ориентиране „Абритус“.
Участниците имаха избор между лекоатлетически крос по алеите на парка с три маршрута, в зависимост от възрастовата група, и футболно предизвикателство – стрелба във футболна врата.
Председателят на спортния клуб по ориентиране „Абритус“ Татяна Станева каза за БТА, че спортът е преди всичко здраве, в спорта не трябва да има единствена цел – постижение и медали. „Този ден е именно такъв – за масовост, и за това – да ни напомни, че не бива да пренебрегваме физическата активност“, посочи тя. Станева изрази надежда спортуващите хора в Разград да станат още повече, защото по думите ѝ спортът и движението са важни за всички, особено за подрастващите. „Спортът е дисциплина, отговорност и здраве, и възпитава много положителни неща“, допълни председателят на разградския спортен клуб.
Света Маринова, която се включи в спортното събитие с двете си деца – Томи и Цветомир, заяви, че спортът играе много важна роля в развитието на децата. По думите ѝ, за да се запалят още от малки децата по спорта, трябва на първо място родителите да дадат личен пример. Самата тя спортува, а големият ѝ син, който е на девет години, тренира тенис на корт и баскетбол.
Към празника се присъедини и спортният лекар д-р Ивайло Якимов. Той, заедно със съпругата си и трите си деца приеха спорта за предизвикателство, в което е важно участието, а не победата. За БТА д-р Якимов заяви, че спортът възпитава здравословен начин на живот и дисциплина, също така и редица умения. „В нашето семейство спортът винаги е бил посока на възпитание и на начин на живот“, добави медикът. 
Преди старта на спортните занимания заместник-кметът на община Разград Елка Неделчева поздрави всеки, отделил от времето си, за да се присъедини към инициативата. Тя изрази надежда малките участници в събитието днес да приемат предизвикателството да са физически активни за цял живот и да продължат да се занимават със спорт, които имат желание – професионално, а останалите – за удоволствие. Неделчева поздрави Здравко Душков за това, че благодарение на ентусиазма и неуморността му Община Разград за поредна година става част от спортната проява. Тя изтъкна и приноса на Общината в организиране на събитието чрез специалиста по спорт в местната управа Златина Георгиева. 
Всички участници в спортния празник получиха тениска с логото на събитието, а класираните на първите три места във всяка възрастова група – предметни награди и медали. Сред официалните гости на събитието беше представителят на Министерството на младежта и спорта за региона Елеонора Горбанова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари