Мария Габриел предложи Калин Стоянов, написа във Фейсбук Кирил Петков

Рекламирай в beZpartien.bg

Мария Габриел предложи Калин Стоянов, написа във Фейсбук Кирил Петков. В пост под заглавие “Да изясним сагата „Кирил Петков ме покани за министър“ (По Калин Стоянов)“ съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ разкрива детайли за начина, по който е било решено кой да бъде министър на вътрешните работи в кабинета Денков-Габриел.
Когато се съставяше кабинета Денков-Габриел, първото предложение за министър на вътрешните работи дойде от Борисов, пише Кирил Петков. Това е бил Атанас Илков, но проверка е показала, че е с близки контакти с ГЕРБ-ДПС и затова е получил отказ.
След това Мария Габриел (значи пак Бойко Борисов) предложи Калин Стоянов, допълва Петков.
„Нашата проверка в първия момент и впоследствие моят разговор с г-н Стоянов не показа пряка зависимост, но последващите действия и бездействия на вътрешния министър ни опровергаха многократно“, продължава съобщението. 
„Заключението е: няма “независим” кадър, ако идва като препоръка от Борисов! ГЕРБ-ДПС никога не правят случайни ходове, особено ако става въпрос за МВР“, пише в заключение Кирил Петков.
По-рано днес министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов отново потвърди пред журналисти, че единственият човек, с когото е разговарял и който го е поканил да бъдат част от „кабинета Денков“ като министър на вътрешните работи, като експерт, това е господин Кирил Петков.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *