Мария Павлова ще открие заключителната конференция по проекта за изграждане на новия затвор в Самораново

Служебният министър на правосъдието Мария Павлова ще открие от 9:00 часа в хотел „Хилтън“ заключителната конференция по проекта за изграждане на новия пилотен затвор за 400 лишени от свобода в село Самораново, област Дупница, съобщиха от правосъдното ведомство.
Проектът е по Програма „Правосъдие“ на Норвежки финансов механизъм 2014-2021. Той включва още изграждане на учебен център за 100 служители на учебен център за 100 служители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН), ново преходно отделение, училище, цехове за работа, социален център, административна сграда и др.
Сред темите на форума ще бъдат стратегията за обучение на персонала, новата програма за първоначалнои продължаващо обучение и инструментът за оценка на риска на правонарушители.
В конференцията ще вземат участие главният директор на ГДИН гл. комисар Ивайло Йорданов, началниците на затвори, началници на Областни служби „Изпълнение на наказанията“, партньори от Кралство Норвегия, от Съвета на Европа и от различни правителствени и неправителствени организации.
Програмата предвижда в 14:30 ч. същия ден участниците в конференцията да посетят новия затворнически комплекс в Самораново, където обектът ще бъде презентиран на място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари