НачалоБългарияМартин Димитров: Още не са водени разговори с ПП за състава на...

Мартин Димитров: Още не са водени разговори с ПП за състава на потенциален общ кабинет

По темата за увеличението на минималната заплата трябва да има сериозен разговор, за да бъдат постигнати желаните ефекти. С административни мерки никой не е забогатял. Не трябва да се бърза, а да има дебат по темата. Твърденията за намаляване на минималната работна заплата са спекулации – тя ще се увеличи, но въпросът е с колко. Това заяви депутатът от „“ Мартин Димитров в ефира на „Денят ON AIR“.

По думите му партията ще рави всичко възможно, за да има правителство с втория , защото България има нужда от редовен кабинет.

„Служебният кабинет не се справя с много неща. Колкото по-дълго управлява, толкова по-видими ще стават слабостите. Най-лошият вариант за България е служебният кабинет на Радев да продължи да управлява. С втория мандат се отдава добра възможност за съставяне на правителство и трябва да я използваме максимално“, поясни той.

Депутатът отбеляза, че все още не са водени разговори с „“ за състава на потенциалния им общ кабинет, а единствено за приоритетите си.

„От „Демократична България“ не държим на ресори и ведомства. Държим единствено на програма и приоритети“, подчерта гостът.

Димитров отбеляза, че е добре до местните избори да се създаде кабинет, който да свърши работа.

„Да го приемем за закачка – с чувство за хумор. По темата „Лукойл“ свършихме много важна работа. Нашият законо мина – ако се налага, в целия сектор на нефта и нефтопродуктите, ще може да бъде назначен особен търговски управител. Ако има системно нарушение – ще има решения“, припомни той.

Димитров обобщи, че България въвежда европейския регламент за изземване на свръхпечалбите в сектор , което касае и петрола, и електропроизводството.

„Доо нямаме ефективен регулатор – Комисия за защита на конкуренцията, другото е бягане по тъча“, заключи той.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО