Матей Казийски ще открие на 1 юни новото спортно съоръжение „Бийч Арена Бургас“

Волейболистът Матей Казийски ще открие на северния плаж в Бургас новото спортно съоръжение на открито „Бийч Арена Бургас“. Това ще се случи на 1 юни, от 9.00 ч, съобщиха от Община Бургас.
Казийски ще очаква всички почитатели сутринта на плажа за демонстративен гейм по плажен волейбол, както и обучителна тренировка с деца, които имат желание да се докоснат до волейболната топка. 
На същото място, от 9.00 ч. до 13.00 ч., ще се проведат демонстрации по плажен волейбол с клуб „Beach Volley Burgas“, както и международен отборен турнир по плажен тенис със спортен клуб „Бийч тенис Бургас“.  Ще има и щафетни игри за деца, организирани от „Fit Kids“ с помощта на спортните клубове по плажен тенис, волейбол и др. Всички тези активности са част от тематичния уикенд „Fun&Sun“, който Община Бургас посвещава на децата и спорта.
В рамките на откриването на новата зона за плажни спортове ще се проведат още атрактивни надпревари. Локацията ще бъде домакин на отборен международен турнир по плажен тенис за мъже, жени и ветерани. Всеки отбор ще се състои от 10 – 12 души, от които минимум две мъжки двойки, една женска и една двойка ветерани на възраст 50 + години. Паралелно с отборната надпревара ще бъдат проведени и два турнира за деца до 14-годишна възраст.
Събитието се организира от Спортен клуб „Бийч тенис Бургас“ с подкрепата на местната Община и Българската федерация по тенис. То ще бъде проведено в две отделни категории – „PRO“ и „AMATEURS“. Подалите заявка участници са повече от 100 състезатели от Бургас, Варна, София, Русе, Равда, Добрич, Лозенец, Молдова, Азербайджан, Русия.
Турнирните мачове ще се провеждат на новоизграденото съоръжение „Бийч Арена Бургас“ на минимум осем игрища. Турнирът се явява откриване на летния спортен сезон в Бургас и на календара на турнирите по плажен тенис, като в него участие ще вземат най – добрите играчи на България в този спорт.
През целия летен на „Бийч Арена Бургас“ ще има състезания по плажен волейбол, плажен тенис, плажен футбол, плажно ръгби, текволи, текбол и плажен доджбол. Зоната ще разполага с 3 корта за плажен волейбол, 4 корта за плажен тенис, игрище за плажен футбол/ръгби. Сред удобствата са душове и съблекални, плажен бар, озвучаване и осветление за тренировки и събития във вечерните часове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари