Мъж души непознати момичета в Пловдив

Рекламирай в beZpartien.bg

„Не искам да се връщам към случилото се. Прибирах се към 23,30 часа от работа, когато той ме нападна в гръб и започна да ме души. Добре че съквартирантите чуха писъците ми.“ Така лаконично описа нападението 9 септември м. г. Елена Щерева от село Кадиево, която работи в Пловдив.

Тя е една от жертвите на Георги Георгиев от Хасковско, който към онзи момент преживявал тежък развод, бил ядосан на всички жени и в конкретния ден си го изкарал на две непознати момичета.

Той не се яви на старта на делото в Пловдивския районен съд, отсъстваше и адвокатът му Васил Лазов и ако до следващото заседание не бъдат изтъкнати уважителни причини, подсъдимият ще бъде глобен, може да се стигне и до принудително довеждане.

Според прокуратурата към септември м. г. Георгиев и съпругата му били вече разделени, бракоразводният процес бил тежък и двамата били в много лоши отношения. На 8 септември 2022 г. той бил в Пловдив, разговарял с бившата си жена по телефона и така се афектирал, че се напил и решил да напада непознати жени, за да им причини болка.

Първата жертва била непълнолетната украинка Мария, която засякъл на пейка близо до дома ѝ. Той я помолил за запалка, девойката се притеснила и тръгнала да се прибира, но точно преди да стигне до входа на блока, Георгиев я хванал за врата и започнал да я души.

После я съборил на земята, тя се разпищяла и той я пуснал. После отишъл в казино, където пил още. Когато се прибирал, забелязал Елена Щерева и нападнал и нея.

Обвинението е за нанасяне на леки телесни повреди по хулигански подбуди. Нов опит за старт на процеса ще бъде направен на 14 декември, пише 24 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *