Мъж е задържан и обвинен за незаконно превеждане на малолетен сирийски гражданин през „Капитан Андреево“

Прокуратурата в Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство Д.А. (52 г.) за незаконно превеждане през Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ на малолетен сирийски гражданин, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Случаят е от 4 май.
Тогава за влизане от Турция в посока България пристигнал лек автомобил с български регистрационен номер, управляван от Д.А. При извършена проверка в лекия автомобил на задната седалка, на която имало поставени пакети с тоалетна хартия, служител на ГПУ-Свиленград установил, че се намира укрито момче, без паспорт и без разрешение за влизане в страната. Детето е на 13 г., гражданин на Сирия.
Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Бързото производство Свиленград е приключило само три дни след извършване на престъплението и е внесено в съда, допълват от прокуратурата.
Предишният подобен случая на „Капитан Андреево“ бе на първи юли 2023 година. Тогава мъж и жена бяха обвинени за трафик на двама непълнолетни сирийци. Децата бяха открити в специално изработен тайник в долната част на лек автомобил.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари