Мъж е задържан, след като е нападнал с нож две жени и се барикадирал в село Рупци

Полицаи от Районното управление в Червен бряг безопасно изведоха мъж, барикадирал се в жилищна сграда в с. Рупци и нанесъл прободни рани на две жени. За това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Плевен. 
Сигнал за инцидента е постъпил вчера в 19:12 часа. Според първоначалната информация 62-годишен мъж, с влошено психично здраве, е нападнал с нож две жени – на 76 и на 73 години. На място служителите установили счупени домакински съдове и повредено имущество.
Мъжът отказал да изпълни полицейско разпореждане и се барикадирал в лятна кухня с едната от жертвите си, допълват от полицията. За да преодолее съпротивата му, полицай е произвел изстрели в безопасна посока.
Служителите успели да влязат в помещението и да изведат 62-годишния с белезници. И на двете жени е оказана медицинска помощ. По-младата е настанена в болнично заведение в Плевен, за живота ѝ няма опасност. Извършителят е транспортиран до Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски“ и е настанен в клиника, за живота му няма опасност. Той е задържан за срок до 24 часа, като е осигурена полицейска охрана в болничното заведение
Предвид заболяването на мъжа той ще бъде настанен в психиатричното отделение на болницата, съобщи за БТА говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева. Тя допълни, че 62-годишният е многократно лекуван и лекарите са запознати със състоянието му. По случая е започнато разследване по чл. 115 във връзка с чл. 18 от Наказателния кодекс за опит за убийство, добави прокурор Илиева. 
На местопрестъплението е извършен оглед и са иззети веществени доказателства, съпричастни към деянието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари