Мъж на 28 години е задържан в с.Манастирище заради домашно насилие

За случай на домашно насилие в с.Манастирище съобщиха от Областна дирекция на МВР – Враца. Сигналът е подаден в РУ-Козлодуй в първите минути на 9 юни. Задържан е 28-годишен мъж от селото, който е живеел с пострадалото лице. С постановление на прокурор при Районна прокуратура-Враца мъжът е оставен в следствения арест за срок до 72 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпления  по чл. 131, ал. 1 т. 5а във връзка с чл.130 ал.1 от НК, според които за причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.
За БТА от Районна прокуратура Враца обявиха, че след изтичане на 72 часа ще искат постоянна мярка „задържане под стража“.
Това е трети случай на домашно насилие за последните две седмици в областта Враца. Миналият понеделник бе задържан 38-годишен мъж от Враца, пребил и заплашил с убийство съпругата си. Тогава от Районна прокуратура – Враца обявиха, че ще бъдат безкомпромисни спрямо насилниците.
На 29 май случай на домашно насилие е имало отново в с.Манастирище. Пострадалата сама е потърсила съдействие от органите на МВР, но при пристигането си те открили в безпомощно състояние на улицата насилника, пребит от роднини на жената.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари