Мъж на 38 години е задържан за нарушаване на заповед за незабавна защита и нанасяне на лека телесна повреда на своята майка в Казанлък

Рекламирай в beZpartien.bg

Мъж на 38 години е привлечен като обвиняем за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие и нанасяне на лека телесна повреда на 54-годишната си майка в Казанлък. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.
Районната прокуратура в Стара Загора му е повдигнала обвинения по двете престъпления, мъжът е задържан за срок до 72 часа. 
На 22 март т.г. обвиняемият не е изпълнил заповед за незабавна защита, издадена от Районния съд в Казанлък, с която е задължен да не доближава на по-малко от 50 метра 54-годишната жена и нейното жилище. В условията на домашно насилие на същата дата на жената е причинена и лека телесна повреда, посочват от обвинението.  
Деянието е извършено около 12:30 часа. Нарушената заповед за незабавна защита е издадена на извършителя заради друг случай на домашно насилие. Обвиняемият я е нарушил като е пресрещнал майка си, след което и е нанесъл удари с крак в областта на тялото. 
В рамките на днешния ден Районната прокуратура в Стара Загора ще внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
БТА припомня, че това е поредният случай на домашно насилие в региона. В средата на месеца жертва на домашно насилие в Казанлък стана 30-годишна жена, а в края на февруари т.г. две жени на 17 години станаха жертва на насилие от мъжете, с които съжителстват на семейни начала в павелбанското село Търничени и в Казанлък. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *