Мъж ще изтърпи доживотна присъда за убийството на жена край Троян

Мъж ще изтърпи доживотна присъда за убийството на жена преди осем години край Троян, съобщиха днес от прокуратурата. И. Ц. е признат за виновен за това, че на 10 януари 2016 г. в гориста местност край Троян умишлено умъртвил 59-годишната П.Г. от града.
След убийството жената била обявена за общодържавно издирване. Останки от тялото ѝ били открити година и половина по-късно. При разследването станало ясно, че И. Ц. срещнал случайно 59-годишната жена, докато се разхождал в гористата местност, след което проявил насилие над нея и я убил. 
БТА припомня, че мъжът е задържан за убийството през 2019 г. Тогава окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков посочи, че няма връзка между жертвата и извършителя. Жената, прибирайки се от работа, е обичала да се разхожда в този район. Вълков каза още, че има категорични данни, че жената е била изнасилена, преди да бъде убита.  
Присъдата на Окръжния съд в Ловеч е влязла в сила, след като е потвърдена от Апелативен съд – Велико Търново, и от Върховен касационен съд, и е приведена в изпълнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари