Медицинският университет в Плевен ще връчи дипломите на 179 чуждестранни лекари от випуск 2024

Медицинският университет (МУ) в Плевен и Факултетът по медицина организират утре тържествена промоция на чуждестранните лекари от випуск 2024. Това съобщи Велина Дукова от пресцентъра на висшето училище.
Своите дипломи ще получат 179 млади лекари след успешно завършен шестгодишен курс на обучение по специалност „Медицина“ изцяло на английски език. Дипломантите са граждани на Великобритания, Индия, Италия, Германия, Ирландия, Пакистан, Испания, Гърция, Финландия, Канада, Бангладеш, Португалия, Турция, Ирак, Нидерландия и Зимбабве. Средният успех на 21-вия випуск чуждестранни лекари е много добър 4,90, с висок брой отличници – 24, които ще бъдат наградени с плакет „Отличник“, луксозни дипломи, грамоти и стетоскопи. 
МУ-Плевен ще се спази специалния ритуал по предаване на белите медицински престилки от родителите на техните деца. Този акт има символично значение на преминаване от обучението в лекарската професия, допълни Дукова. 
Празничният за младите лекари ден ще започне с шествие от площад „Възраждане“. Церемонията по дипломиране ще се състои в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.
Припомняме, че Медицинският университет в Плевен, който тази година отбелязва своя 50-годишен юбилей, е първото висше училище в страната, което през 1997 г. въвежда обучение по специалност „Медицина“ за чуждестранни студенти, провеждано изцяло на английски език. Първият випуск дипломирани чуждестранни студенти завършва през 2003 г. През миналата година висшето училище дипломира 151 лекари, граждани на различни държави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари