Мерки за безпроблемното протичане на абитуриентските балове предприема полицията в Перник и региона

Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник е предприела мерки за гарантиране на реда и спокойното и безопасното протичане на абитуриентските балове, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.
От нея информираха, че са направени предварителни срещи с Регионалното управление на образованието, училищните ръководства, представители на частни охранителни фирми и общини. На тях са установени местата, където ще празнуват зрелостниците и са уточнени детайли около безпроблемното протичане на баловете. Проверена е още пожарната и аварийната безопасност на обектите. Засилени проверките ще има и за недопускане на управление след употреба на алкохол, наркотични вещества или техните аналози.  
Санкции очакват завършващите, които в празничните дни се подават през прозорците на автомобилите по време на движение. 
„Контролът на движението по пътищата ще е постоянен, а извършените нарушения ще се заснемат и след това ще се взема отношение по тях. Показването през прозореца също ще се санкционира, като глобата за това е в размер на 50 лева. Напомняме, че отговорността за недопускане на пътни инциденти, нарушения и престъпления по време на баловете, е на родителите, абитуриентите, водачите на автомобили, учителите и организаторите на празничните прояви, които пряко или косвено са ангажирани в тях“, каза за БТА регионалният говорител на ОД на МВР Венцислав Алексов.
Той допълни, че с наближаването на баловете са направени превантивни беседи със зрелостниците, свързани с безопасността на движението по пътищата. 
От 23 до 25 май ще празнуват завършващите от Перник, Радомир, Земен, Брезник и Трън. Повечето от тържествени вечери ще бъдат в областния град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари