Местна конференция по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ ще се състои днес в пресклуба на БТА в Шумен

Местна конференция по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ ще се състои днес в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в Шумен. Форумът ще започне от 10:30 часа, а в него участие ще вземат Нели Георгиева, заместник-областен управител на Шумен; Николай Колев, заместник-кмет на община Шумен; Ирена Стефанова, ръководител на Областния информационен център – Шумен; Иванка Петрова, кмет на Смядово; проф. Пенка Кожухарова от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.
Проектът „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия и надгражда вече осъществения проект „Европа в България: общо бъдеще“. Сред целите му са по-добро разбиране на ролята на политиката на сближаване, включително на Балканите; повишаване на осведомеността за проекти, финансирани от Европейския съюз чрез Кохезионната политика; насърчаване на открит диалог за резултатите от изпълнението ѝ на местно ниво, както и на гражданското участие по въпроси, свързани с политиката на сближаване. По време на конференцията в Разград ще бъдат дискутирани новостите за периода 2021-2027 г. и постигнатите резултати през периода 2014-2020 година. 
Началото на поредицата от конференции по проекта бе дадено на 20 декември миналата година в София. В периода до август 2024 г. БТА ще организира дискусии в пресклубовете си в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Самоков, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол, както и трансгранични конференции в Белград, Босилеград, Букурещ, Одрин, Скопие и Солун.
Началото на дискусията за развитието на Северния централен район за планиране беше поставено с регионална конференция в Русе, която се проведе на 16 януари. Предстоят местни конференции също във Велико Търново, Силистра и Габрово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари