Мила Белчева, Представителният хор на на Средно училище “Сава Доброплодни” и млади изпълнители ще участват в концерта на Симфониета Шумен

Концертът на Симфониета Шумен под мотото “Мой свят” ще обедини бивши и настоящи възпитаници на Средно училище “Сава Доброплодни”. Диригент ще бъде Славил Димитров. Програмата включва мюзикъл, поп, естрада и хитове от любими филми. Солист ще бъде Мила Белчева, която е от випуск 2015 на шуменското училище. На сцената ще се изявят абитуриентките Теодора Рачева и Надежда Димитрова, както и Представителният хор на училището с диригент Христина Денчева. Концертът е вечерта на 27 юни в зала “Проф. Венета Вичева” в Шумен.
За БТА Мила Белчева коментира, че още когато е била ученичка, е имала концерти с диригента Славил Димитров и симфониетата, а после продължава с музикалните си изяви в САЩ. „С моята бивша преподавателка Ралица Крумова решихме да направим този концерт, за да представя новите неща, които пея в стил мюзикъл и да припомним някои хубави песни отпреди, които сме пели на различни сцени в Шумен“, каза още Белчева. Тя допълни, че днес се е запознала с Теодора Рачева и Надежда Димитрова и смята, че са много талантливи.
Мила Белчева каза пред репортер на БТА, че е започнала с оперно и класическо пеене при Недка Телбизова, свирила е на пиано при Надежда Милева, след това се е преместила в школа по поп и джаз пеене при Ралица Крумова, участвала е в хор „Симеонис“. В САЩ се е занимавала с мюзикъл и пеене в стилистиката на музикалния театър. Белчева поясни, че на концерта в Шумен ще представи песен на поета Иван Пейчев, песни от известни мюзикъли от Бродуей, както и една песен за любов.
Представителният хор на Средно училище “Сава Доброплодни” е създаден през 1980 г. към музикалните паралелки на училището, каза за БТА диригентът на хора Христина Денчева. За създател на музикалната формация се приема Людмил Ковачев, допълни тя. В настоящият момент учениците в хора са 25, те са от пети до дванадесети клас.
Денчева каза, че ръководи хора от 2015 година досега, с две години прекъсване. В програмата на концерта хорът на училището ще изпълни „Бяла тишина“, „Ако ти си отидеш за миг“, Adiemus, Can Уou Feel The Love Tonight, компилация с песни на „АББА“, добави Денчева.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари