Милен Хальов представя продължение на книгата си „Общежитие за чудовища“ на 14 май

Милен Хальов представя продължение на романа си „Общежитие за чудовища“ на 14 май в столичния Tarantino Live Club. Това съобщават издателите от „Сиела“.
Новата книга е озаглавена „Общежитие за чудовища 2: Мракът на вампира“. Сюжетът отново проследява Теа – момичето, което живее в общежитието за чудовища. Тя обаче изгуби всичко, когато древното обиталище бе превзето от хилядолетния вампир Вискера. За да спаси близките си, Теа неохотно приема да се подчини на новия господар, но нито за миг не спира да търси изход. И може би единственият ѝ шанс е да се обърне за помощ към онези, които я предадоха, разказват издателите. По думите им действието в новата книга отвежда героите в сърцето на Родопите.
Милен Хальов завършва Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” в Русе, където печели награди в областта на графиката и живописта. Разказването на истории с думи и образи продължава да го вълнува и се насочва към специалност „Анимационна режисура“ в НАТФИЗ. Дипломният му филм „Трафик” участва на множество фестивали у нас и в чужбина.
Анимацията става повод и за първите му срещи с ученици. Първо започва да преподава в частен софийски колеж, а малко след това му предлагат и работа като учител по рисуване в 127 СУ „Иван Н. Денкоглу”. Успоредно с двете учебни заведения Хальов завършва педагогика и се занимава с реклама. През 2016 г. започва да преподава в частно училище. Милен Хальов е автор още на трилогията „Кало Змея“.
/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари