НачалоБългарияМинчев: Към този момент не е взето решение къде ще водя листите...

Минчев: Към този момент не е взето решение къде ще водя листите на ПП

Към този момент не е взето решение къде ще водя листите на „“. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ бившият председател на Народното събрание Никола Минчев.

Той добави, че бившият вътрешен министър може би ще бъде част от листите на партията за предстоящите избори.

„Отцепилите се депутати от „Има такъв народ“ ще бъдат наши партньори, дали всички ще бъдат в нашите листи не мога да кажа. Все още не сме взели решение дали ще има предизборна коалиция с „“. Очакваме утре последните резултати от дълбочинната социология, която да ни даде отговорът какъв ще бъде ефекта от предизборното коалиране“, каза още Минчев.

Бившият председател на добави, че и за , и за ДБ най-важното е да спечелят максимален брой депутати в следващото Народно събрание, „о дали това ще стане при общо явяване или в рамките на следизборна коалиция е въпрос, на който ще отговорят, когато видят резултатите от дълбочинното проучване“.

„Повече от ясно е, че дори да не се коалираме с ДБ преди изборите в рамките на 48-то НС ще работим заедно. Всички партии и коалиции в следващото НС, които наистина имат желание за ясни реформи, без задни мисли, както се оказа, че имаме такъв случай в коалицията си от 47-то НС, са наши бъдещи партньори при евентуално следващо управление“, заяви Минчев.

По думите му трябва да е много ясно в една политическа сила кой взима решенията.

„Защото ако те се взимат задкулисно, някъде на скрито, от някой диван, това не е начинът. В 47-то НС човекът, който даваше изявления от диван, беше Слави Трифонов. Това, което каза Кирил Петков относно пенсионирането на Бойко Борисов е абсолютно актуален въпрос. Борисов управлява повече от 10 г. в България и резултатите ги знаем всички. За него вече е време да поднесе политическата отговорност за това. В този смисъл идват думите на Кирил Петков за пенсионирането“, добави Минчев.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО