Министър Галин Цоков ще представи резултатите от националното външно оценяване след седми клас

Служебният министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков ще представи анализ на резултатите от националното външно оценяване след седми клас утре, 2 юли, в Министерството на образованието и науката (МОН). Това съобщи пресцентърът на ведомството.
Брифингът ще се състои от 10:00 часа в Ротондата на петия етаж в МОН. 
Както БТА писа по-рано днес, Министерството на образованието и науката публикува резултатите от националното външно оценяване в края на седми клас. Проверката става в системата https://infopriem.mon.bg с входящ номер и идентификационен код, съобщиха от ведомството.
Над 57 000 ученици се явиха на национално външно оценяване по български език и литература и по математика. Изпитите се състояха на 19 и на 21 юни.
По български език и литература седмокласниците работиха върху 26 задачи. В първата част бяха включени 25 задачи. От тях 18 бяха с избираем отговор, шест – с кратък свободен отговор, а една задача беше с разширен свободен отговор. Във втората част от изпита учениците писаха подробен преразказ на художествен текст от името на неутрален разказвач върху разказа „Изборът“ от Кристин Димитрова. 
На изпита по математика седмокласниците решаваха общо 23 задачи – 20 от тях бяха с избираем отговор, и три – със свободен отговор.
Седмокласниците и техните родители ще могат да се запознаят с оценените си изпитни работи от националното външно оценяване от 2 до 4 юли. Това ще става в училища или в оценителни центрове, определени със заповед на началника на съответното Регионално управление на образованието (РУО) и публикувани в сайта на (РУО).
След представяне на документ за самоличност седмокласниците ще могат да видят сканирана оценената си изпитна работа с присъдени точки за всеки един отговор. Сканираното изображение не следва да бъде снимано, записвано, отпечатвано и изнасяно от залата, информират от МОН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари