Министър Георги Глушков откри финалния етап на Ученическите игри по баскетбол за девойки в Търговище

Финалният етап на Ученическите игри по баскетбол за девойки 11-12-ти клас започна днес в Търговище. Надпреварата, в която се включват седем отбора от страната, бе открита от служебния министър на младежта и спорта Георги Глушков.
„Приятели на баскетбола, сигурен съм, че тези финали ще останат паметни за вас. Защото са такива събития, в които вие участвате с вашата училищна принадлежност. А съм сигурен, че училището, името, преподавателите, остават в съзнанието като марка, като знак за вас, до края на живота. Мога да ви уверя от собствен опит. Надявам се да имате възможността да покажете вашия потенциал, да има феърплей“, каза министър Глушков. Той благодари и на родителите и приятели на девойките, които ги подкрепят в празничните дни и са заедно с тях. Министерството на младежта и спорта подкрепя и ще подкрепя занапред ученическите игри, ученическия спорт, увери министър Глушков. 
Във финалите участват тимовете на математическата гимназия „акад. Кирил Попов“ от Пловдив, профилирана Природо- математическа гимназия „Никола Обрешков“ – Бургас, Първа езикова гимназия – Варна, Математическа гимназия „Гео Милев“ – Плевен, Природо- математическа профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – Монтана, Средно училище „П. Р. Славейков“ – Кърджали и домакините от Второ Средно училище „проф. Никола Маринов“ в Търговище. 
Съдиите на състезанието са назначени от Българската федерация по баскетбол. На откриването на спортната проява присъства и председателят на Българската асоциация спорт за учащи Тодор Пенев. 
Отборите и техните треньори бяха приветствани от областния управител на Търговище Гергана Цонева, от заместник-кмета Сюзан Алиосманова, от началника на Регионалното управление на образованието в Търговище Елка Станчева. 
Поздрав към баскетболистките отправиха гимнастички от СК „Алегро“ и момчетата от СК“ „Торнадо“, трениращи в областния град. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари