Министър Калин Стоянов разгледа специализираните площадки по пътна и пожарна безопасност във великотърновското село Балван

Във великотърновското село Балван служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов разгледа специализираните площадки по пътна и пожарна безопасност, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Моя лична кауза и приоритет на МВР е борбата с пътния травматизъм. В резултат на сериозните мерки, които предприехме, сред които завишени контрол и санкции, жертвите на пътя тази година са по-малко в сравнение с предходната, посочи Стоянов, цитиран в съобщението.
В рамките на посещението си във Великотърновска област той се срещна с деца от кризисните центрове на територията на община Велико Търново, участващи в Лятната академия за превенция и спорт, които показаха уменията, усвоени на специализираните площадки по пътна и пожарна безопасност в селото, и изрази подкрепа за каузата на дарителското сдружение „Св. Иван Рилски“ с председател Благовеста Факирова.
„Общите усилия за безопасността на децата са спойката, която ще даде резултат“, посочи Стоянов и подчерта ключовата роля, която имат възпитанието и обучението за подобряване на ситуацията по пътищата на страната – задача, към която ангажимент има не само МВР, но и редица други държавни институции, агенции, а и цялото общество.
В с. Балван днес започна мълчалив протест, организиран от родителите на деца, загинали при пътнотранспортни произшествия. Организатори са сдружението „Ангели на пътя“, съвместно с дарителското сдружение „Св. Иван Рилски“, а идеята е той да продължи през целия летен сезон и да бъде разпространен във всички градове в страната за привличане на вниманието на водачите да шофират отговорно и да не сядат зад волана след употреба на алкохол и наркотици. Целта на инициативата, с която започва кампанията „Пази детето“, е да съхраним живота и здравето на децата, уточниха от пресцентъра на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари