Министърът на образованието Галин Цоков ще открие учебната година в обновеното 107-мо Основно училище „Хан Крум“ в София

Рекламирай в beZpartien.bg

Министърът на образованието и науката Галин Цоков ще открие учебната година в изцяло обновеното 107-мо Основно училище (ОУ) „Хан Крум“ в столицата в 10:00 ч. днес. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).
Училището има постоянно сътрудничество с Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“, с Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и с Института по математика и информатика при Българската академия на науките, се посочва в сайта на учебното заведение. 
107-мо Основно училище „Хан Крум“ разполага и с отделна, самостоятелна сграда за учениците от първи клас, която осигурява подходяща адаптация на децата за училищния живот. Училището има също библиотека, компютърна зала, обновен физкултурен салон и спортни площадки. Има и училищен стол.
Училищният двор се отличава с уникалното си разположение и с разнообразието на дървесни видове. В него се намира и един от най-старите вековни дъбове, защитен като природна забележителност. В съседство се намира прочутият дъбов парк, в който хвърлят сянка и останалите още 27 дъбове – столетници. Паркът е наричан „Славейковата градина“, тъй като това място е било любимото на Петко и Пенчо Славейкови. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *