Министърът на образованието в оставка Галин Цоков откри Международния детски фестивал на изкуствата „Млади таланти“

Рекламирай в beZpartien.bg

Всяко дете има своя талант, а ние в образователната система трябва да го намерим и развием. С тези думи министърът на образованието и науката в оставка проф. Галин Цоков откри Международния детски фестивал на изкуствата „Млади таланти“, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).
Участниците в тазгодишното му издание са над 1700, а проявата се организира от Националния дворец на децата в София.
„Това е фестивал на младостта и таланта, но и фестивал на благополучието на децата, защото те са щастливи когато се занимават с изкуства“, каза проф. Цоков. По думите му сред задачите на съвременното училище е да гарантира това щастие на учениците във всичко, което правят. „Работата на всички Вас – ръководители на ансамбли, кръжоци, клубове и центрове за личностно развитие, е пряко свързана с образованието. Защото с Вашата работа Вие подпомагате децата да развиват социалните и екипните си умения и така се справят със задачите неусетно, придобивайки нови знания и компетентности“, обърна се министърът към част от гостите.
Международният детски фестивал на изкуствата „Млади таланти“ се провежда всяка година. В него могат да участват деца и младежи до 19 години от музикални, театрални, танцови формации, школи по изобразително и приложно изкуство, фото клубове, литературни студиа, групи и състави от всички видове образователни институции, читалища и други.
Министър Галин Цоков връчи и отличията на част от участниците в „Литературно творчество“, които предварително са изпратили своите творби и те са били оценени от творческата комисия. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *