Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев ще присъства в деня на демонстрация на способности на учението „Родопи – 24“

Рекламирай в beZpartien.bg

Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев ще присъства на деня за демонстрация на способности на четвъртата съвместна международна подготовка „Родопи – 24“, съобщиха от Министерството на отбраната. На събитието ще присъстват още заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
Денят за демонстрация на способности от военнослужещите ще се състои в района на местността „Перелик“. Участниците в учението ще изпълнят тактически задачи по отбрана, настъпление, десантиране по способа „Бързо въже“ и евакуация на ранен. Ще има статичен показ на оборудване, екипировка и съоръжения, използвани от алпийците.
В съвместната подготовка „Родопи – 24“ участват военнослужещи от Командването на Сухопътните войски, 101-ви алпийски полк, 110-и логистичен полк – Пловдив, Военномедицинска академия, 24-а Авиобаза – Крумово, Република Хърватия и Република Австрия, както и наблюдатели от Центъра на НАТО за планинска подготовка от Република Словения.
Учението започна на 19 март с официална церемония в 101-ви Алпийски полк в Смолян. Стефан Димов, командир на 101-ви Алпийски полк, прие строя на участващите формирования с над 350 военнослужещи от България, Хърватия и Австрия в района на Перелик над Смолян. Темата на съвместната подготовка е „Действия на алпийски формирования в планинско-гориста местност в зимни условия“.
 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *