НачалоИкономикаМинистърът на туризма Илин Димитров проведе среща за популяризиране на инициативата "Син...

Министърът на туризма Илин Димитров проведе среща за популяризиране на инициативата „Син флаг“

Служебният министър на туризма Илин Димитров проведе работна с председателя на Управителния съвет на Българско движение „Син флаг“ Станимир Георгиев с цел популяризиране на инициативата и увеличаване на плажовете с гарантирана чистота и безупречни условия за туризъм. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Знакът носят 18 български плажове и едно яхтено пристанище.
Това е дългосрочно действие, което можем да инициираме още сега и да започнем с малки стъпки, въпреки ограничения хоризонт на служебния кабинет, каза министър Димитров. По думите му целта е да се удвои броят на българските плажове със син флаг, тъй о това ще издигне престижа на българския туристически продукт и ще гарантира сигурността и здравето на плажуващите.
Като ълно постижима цел определи удвояването на този брой представителят на международната организация за България Станимир Георгиев. 
Чистотата, сигурността и главно качеството на водата е най-важното условие за кандидатстване и се доказва чрез изследвания на акредитирани частни лаборатории или по Черноморието.
Наградата „Син флаг“ е еко-етикет и стандарт в туризма с 35-годишна история, с който са удостоени най-добрите световни 5042 плажове, яхтени пристанища и туристически плавателни ове, сред които и тези на изявени български курорти, посочват от Министерството на туризма. 
Благо на Българско движение „Син флаг“ сини флагове се веят по българските плажове от 1995 г., като първият от тях е даден на Слънчев бряг след сериозно двугодишно проучване. Знакът се смята за доказателство за стремежа на концесионерите и управителите на плажове към предлагането на отлична туристическа услуга чрез качествен, успешен и надежден мениджмънт в баланс с разумно и екологосъобразно потребление на природните дадености.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО