НачалоИкономикаМинистерството на иновациите и растежа е в готовност да преведе 2,69 млн....

Министерството на иновациите и растежа е в готовност да преведе 2,69 млн. лв. на община Карлово

Министерството на иновациите и растежа (МИР) е в готовност да преведе в размер на до 2,69 млн. лв. за финансиране на елементи от техничеса инфраструктура на община Карлово, които са публична общинска собственост, в т.ч. и реконструкция на ул. „Индустриална“ в Карлово. 
те се предоставят съгласно Решение на   номер 407 от 23 юни 2022 г., с което се одобрява сключването на два договора – на държавата с Община Карлово за финансиране на елементи от техническата инфраструктура – публична общинска собственост, и на държавата с инвеститора „Ди Би Карго България“ ЕООД. Средствата се изплащат като насърчителна мярка по а „Диверсификация на съществуващото предприятие на „Ди Би Карго България“ ЕООД“ в Карлово.
Дружеството е със сертификат за инвестиция А-181/10.04.2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите. На 18 август 2022 г. дружеството е предоставило в МИР данни и документи за достигнат изискуем минимален праг за инвестицията.
Съгласно договорите на държавата с Община Карлово и инвеститора от м. юли 2022 г., МИР трябва да финансира целево изграждането на обекта до 31 декември 2022 г. 
Реконструкцията на улица „Индустриална“ ще доведе до улесняване на транспортните и икономически връзки, до облекчаване на натовареното движение и подобряване на транспортното обслужване в индустриалната зона на Карлово. Новоизградената инфраструктура ще бъде собственост на община Карлово.
Днес бяха подписани документите за финансирането на проекта от страна на МИР. Получател на сумата е община Карлово.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО