Министерството на вътрешните работи отбелязва 145 години от създаването си

Министерството на вътрешните работи (МВР) отбелязва 145 години от създаването си. Тържествената церемония ще започне в 9:00 ч. пред Паметника на Незнайния воин с водосвет на знамената и полагане на венци, съобщиха от ведомството.
При храм-паметника „Александър Невски“ ще бъде подредена специализирана техника, която служители на структурите в МВР ползват във всекидневната си работа, ще прелетят и два хеликоптера на „Гранична полиция“.
В 10:30 ч. пред Паметника на полицаите, загинали при изпълнение на служебния дълг, ръководството на МВР ще поднесе венци.
От 11:00 ч. в сградата на МВР ще се състои церемония по награждаване на служители на министерството, постигнали високи професионални резултати.
Празникът се отбелязва с Решение на Министерския съвет от 28 февруари 1992 година. През 1879 г. е издаден на Указ 1 от княз Александър Първи, с който се създава Министерството на вътрешните работи, на основание чл. 161 от Търновската конституция. Със същия указ е назначено първото правителство на Княжество България с министър-председател, министър на вътрешните дела и управляващ министерството на народното просвещение Тодор Бурмов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари