Мира Добрева представи в Казанлък романа си „Светулки зад решетките“

Рекламирай в beZpartien.bg

При голям интерес премина в Казанлък представянето на първия роман на журналиста Мира Добрева „Светулки зад решетките“. Събитието е част от програмата на 30-те Чудомирови празници и се състоя в Литературно-художествения музей „Чудомир“. 
На представянето присъстваха директорът на музея Добрина Матова, представители на културни институти, на местната администрация и на фондация „Чудомир“, както и десетки гости от Казанлък и други населени места. 
По време на представянето Мира Добрева разказа какво я е накарало да напише романа, как са изградени персонажите, как се е родило името му, а думите ѝ предизвикаха сълзи в очите на голяма част от публиката. Романът „Светулки зад решетките“ засяга темата за алкохолната зависимост и е вдъхновен от действителни събития. Тя отбеляза, че за нея е било неочаквано книгата да има такъв успех, тъй като самата тя не е писател. По думите ѝ дълго време е отлагала неговото написване, но в един момент е усетила, че трябва да го направи. Мира Добрева подчерта, че целта на романа не е да поучава и че той показва реалността, в която живеят болните от алкохолна зависимост. 
Романът „Светулки зад решетките“ е нейната втора книга след „Столетниците – благословия или орисия“, който тя представи в Казанлък по време на Чудомирови празници през 2022 година. Тя коментира още, че в момента работи и върху други текстове. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *