Миряни събират средства за ремонт на пространството около храма „Св. Троица“ в Антоново

Рекламирай в beZpartien.bg

Миряни събират средства за ремонт на пространството около храма „Св. Троица“ в Антоново, като парите са нужни за ремонт на зида край църквата, който се руши, съобщи Николинка Панчева – представител на църковното настоятелство. 
От настоятелството вярват, че и на тази нужда ще бъде откликнато. Благодарение на дарения вече е закупен нов трон за църковните служители, поръчани са и се ползват аналой с голяма рисувана икона на  св. Мина, дело на Младен Иванов от Малоградец, красиви кандила и други придобивки за храма и за миряните. Инициаторите припомнят, че е ремонтиран и покривът на църквата, който бил отнесен от голяма буря. 
Църквата „Св. Троица“ в Антоново е построена през 1891 г., като при изграждането ѝ се набират се средства и материали от населението, а хора участват с труд. През 1928 г. малката стара църква е разрушена, запазена е само олтарната стена и е изграден нов храм. 
БТА припомня, че със средства от дарения на мюсюлмани и християни бе основно ремонтирана джамията в антоновското село Стеврек. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *