Мисли се за преструктуриране на Държавната консолидационна компания, каза министър Богдан Богданов

Рекламирай в beZpartien.bg

Мислим за преструктуриране на Държавната консолидационна компания (ДКК). Това каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов в предаването „Денят започва“ по БНТ по повод смяната на Борда на директорите на ДКК.
„Явно този модел не работи, не е ефективен“, коментира министърът. По думите му в ДКК липсва отговорност и няма бизнес програма, планиране, както система за контрол и мониторинг. 
„Спекулира се много с това, че са сменени едни хора с „наши“ или „ваши“. Такова нещо няма“, заяви министър Богданов. „В случая сменяме борда, защото там не се работи ефективно и имаме реални аргументи“, каза той и допълни, че промени в министерството не се правят там, където се работи ефективно.
На пресконференция вчера министър Богдан Богданов обяви, че сменя Борда на директорите на „Държавна консолидационна компания“ ЕАД. В новия екип влизат Иван Зангочев – член на борда и изпълнителен директор, Елена Болтаджиева – председател на борда, както и членовете на борда Десислава Чалъмова, Венелин Шъков, Николай Желязков. Екипът, който сега поема ДКК, е временен, като в рамките на шест месеца ще се направи конкурс за нов екип, който да поеме управлението на компанията, обясни Богданов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *