Митко „Хляба“ или „Гибона“ е собственика на револвера попаднал в ръцете на Божанков – младши?

КОЙ Е СОБСТВЕНИКА НА БОЙНИЯТ РЕВОЛВЕР,  С КОЙТО СТРЕЛЯ ДЕПУТАТСКИ СИН?

Както винаги, разбира се, bezpartien.bg бяха първи при разпространението на криминалната сводка, че 11 годишният син на депутата от ПП – ДБ, Явор Божанков е стреляло с боен револвер по друго дете.

Явор и Симона Божанкови, с вече 11 г. им син, който вчера стреля по друго дете. Снимка/ Facebook 

Както вече стана ясно, вчера около 13:30 часа, в село Арбанаси, дете е простреляло друго дете по време на тържество в Арбанаси.

По информация на bezpartien.bg, бизнесмен е празнувал рожден ден във великотърновското село. Къщата в село Арбанаси, е била собственост на БФС, когато я закупува хлебният и хазартен бос – Димитър Бонжов, който към днешна дата е регистриран в село Керека, Габровско. 

Гостите му са били от общината, присъствали са и депутати, сред тях е бил и народният представител Явор Божанков, местният издател на вестник  „Янтра днес“, бившият главен секретар на МВР – Светлозар Лазаров „Суджука“ / както го наричат местни/, както и печално известният с  прозвището „Г*за“ – Румен Янков. Същият спираше журналистите вчера около района на „инцидента“ и не позволяваше да се снима, а с тялото си ожесточено бранеше подходите към къщата на  Митко П.,  ортака на Митко „Гибона“ /отново свързан с ъндърграунда на Габрово/  и джипа на депутата Божанков, който до късно снощи беше паркиран пред къщата – стрелбище.  Румен Янков, е подизпълнител на редица строителни проекти на едноименните съдружници „плюс“ основателя на групировките „7-ци“, Сотир Гочев.

Димитър „Гибона“ и Сотир Гочев, съдружниците на Димитър Бонзов.

Именно единият от синовете на известният с купуване на гласове – депутат,  е прострелял другото дете в крака. То е откарано в болница, без опасност за живота, но лекарите не дават гаранции, че няма да има последствия за крайника на детето. Ясно е и как децата стигат до пистолета, който бил на „рожденика“.  Димитър Б. е „гаджето“ на майката на пострадалата „леля“ на 12 г., Христинка Гърдева, която работи като секретар на кмета – Даниел Панов, в общината във Велико Търново.  Не става ясно как 11 г. депутатски син е разбрал , че в якето на габровският криминоген има  оръжие, за да реши да го издебне докато е в тоалетната, та да се втурне към него и да стреля.

Димитър Стойчев Бонжов ,  е собственика на бойният револвер.

Димитър  П.  – „Гибона“

Оръжието е „Smith & Wesson 357 Mag (магнум)

Револвер Smith & Wesson Governor – cal. 45/410

 

Интересното в случая е, че Божанков побърза да отрече за присъствие на тържеството, определи го като детски рожден ден, а в последствие промени на „рожден ден на собственика на оръжието, който е и собственик на къщата“.  Едва ли не, не разбрал, че жена му и децата му са в къщата на Митко „хляба“, който е местният феодал в Габровска околия, съсобственик на габровският хлебозавод и съдружник във верига казина „Луксор“, заложните къщи „Феникс“, както и тлъст бизнесмен на пазара за цветни метали. Основен съдружник на другата габровска мутра „Митко Гибона“.  Явор Божанков, е именно депутат от Габровски МИР и водач на листата на ПП- ДБ за предстоящите избори на 09 юни.  „Гибона“ и адаша му,  стават изключително  ожесточени, що се отнася до влиянието си в габровски „мир“. И когато става въпрос за избори, също.  Както и за пари. Именно на това, отдаваме  версията на ВТРП,  „въоръжен мъж на уж детски рожден ден“. Или страшно много се страхуват за животите си – „Гибона“  и „Хляба“ или там на въпросното тържество, е имало сделка за много пари. А в каква сделка, могат да участват, депутат, местен феодал и висши представители на МВР, било то и бивши?

Повече от явно е влиянието на Светлозар Лазаров в ОДМВР, Велико Търново, чрез зам. директора – Христо Христов и обвързаностите със семейството на Божанков. Известна е за цялата търновска общественост, обвързаността на семейство „Божанкови“ с местните прокуратура и ОДМВР. Не случайно, докато беше депутат от Велико Търновски многомандатен район, нито един сигнал за купуване на гласове,  срещу групировката около бащата на депутата, покойният вече Румен Божанков, не видя „бял“ свят. Димитър Машов, е директор на местният комисариат вече 10 години.  Именно там е „заровено кучето“, отношения и обвързаности.

Да се върнем на „инцидента“…

Както и в това, че във времето от 13:30 ч., когато се твърди от депутат, прокурор и медии,  че е  настъпил „инцидента“ до 14:45 ч.,  когато от ЦСМП уведомяват ОДМВР за постъпило дете с огнестрелна рана . Чак тогава, те първа, ОДМВР започва да работи по случая. Почти три часа по-късно след стрелбата, е уведомена полицията. и то не от загрижените родители, а по задължение от медиците. Сигнал на 112 няма подаден. Нито от депутата, нито от майката на пострадалата „леля“, нито от майката на стрелеца – Симона Божанкова. Камо ли, от собственика на оръжието „Хляба“.  Най-малко медицинска помощ не е потърсена. Предполага се, че детето е загубило не малко кръв.  Момиченцето, е закарано с личен транспорт до областната болница в Търново.  Простреляното момиченце на 12 г., щерка на секретарката на кмета Панов, която е и сестра на жената на Божанков – Симона. И двете дъщери на местният деребей – Красимир Гърдев „Краси“, който е и тъст на Явор Б.

 

Прокурора при ВТРП, Тихомир Шабов, даде „извънреден“ брифинг пред журналисти днес. Снимка: / БНР, БТА

Не става ясно, защо и каква е причината, никой от гостите /15-16 на брой, според ВТРП/  да не сигнализира на 112? Да потърси медицинска помощ, например? Все пак става въпрос за деца. Чак в 14:45, екипа – дежурен в центъра за спешна помощ на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“,  уведомяват дежурният при ОДМВР -В. Търново, за постъпило дете с огнестрелна рана. 

Според търновският прокурор при Районна прокуратура, който днес даде брифинг пред медиите, присъствалите са 15-16 души, а разпитаните около 10 от тях. Разпитан ли е Явор Божанков, Симона Божанкова, както и сестра й – майката на пострадалото дете? Не става ясно и от „страхуваният“ брифинг, дали от ръцете на депутата са вземани натривки? Както и на детето – стрелец? Било ли е тържеството параван за сделка за търговия с гласове? Какво по-удобно и невзрачно за заспалият и несменяем директор на ОДМВР, Д. Машов, място и повод за изборен „алъш – вериш“? Имало ли е представители на ръководството на местният комисариат, гости на рожденият ден на феодалите „Хляба“ и  „Гибона“, свидетели на стрелбата?

В това ли се крие  причината,  над 2 часа никой от загрижените родители да не уведоми полицията за „инцидента“?

Да се скрият списъци, пари и всякакви следи към  предизборната „седянка“?

 

Автор: С. Милков 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари