Младежи от силистренското село Искра организираха акция за почистване на гората край селото

Младежи от силистренското село Искра, община Ситово, организираха акция за почистване на гората край селото. Това стана ясно от публикация във Фейсбук на неправителствената организация „Паралел – Силистра“.
Акцията бе осъществена след обсъждане на идеите, генерирани на проведеното първо обучение по инициативата „Демокрация в действие” – образование по местна демокрация. Младежите решиха, че е нужно да се почисти гората от опадали клони, дървета и изхвърлени отпадъци, защото ангажираността към природата трябва да бъде един от основните приоритети за по-добър живот в населеното място.
Още през април младите хора се включиха в работата на Комисията по образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Ситово. Те запознаха местните общински съветници със своя проект за превръщането на гората в паркова среда и поискаха съдействието на Общината.
В почистването се включиха повече от 50 доброволци от различни възрасти. След като местността беше почистена, събраните отпадъци бяха изхвърлени на регламентирано сметище. Предстои инсталирането на паркови елементи, което ще бъде частично финансирано от Общината Ситово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари