Младежки център с много зали и хотелска част беше открит в Монтана

Младежки център, изграден с финансиране от фондовете на Европейския съюз и средства от бюджета на община Монтана, беше открит с водосвет в областния град. Лентата прерязаха зам.-министърът на младежта и спорта Петър Младенов и кметът на Монтана Златко Живков.
Младежкият център е изграден в парк „Огоста“ върху доскоро гола поляна. В него има хотелска част с 36 легла за настаняване на хора от уязвими  групи, а също зала за боулинг, зала по роботика, зала за отдих, зала за занимателни игри, зала за шах и тенис на маса, зала за арт-терапия, библиотека и т.н. Пред центъра е изграден тенискорт на открито.  
Стойността на новия младежки център е 5 679 266,47 лева. От програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи“, финансирана чрез Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство, са отпуснати 4 453 556,37 лева. Собственият принос на община Монтана е 1 225 710,10 лева. Партньор на община Монтана по проекта е град Хрингсяу от Исландия.
Кметът на Монтана Златко Живков съобщи, че в новия център са открити 15 работни места и вече е назначен екип, който да работи с младите хора и уязвимите групи. Той съобщи, че Монтана е най-малкият от осемте областни града, в които се изгражда Младежки център. С новия център обликът на парк „Огоста“ се променя коренно, в парка има и нов паркинг, на който се провеждат ежеседмични пазари с хора от цялата страна. Живков благодари на общинските съветници, подкрепили бюджета на Монтана, който предвижда изграждане на нов Младежки център и на партньорите от Исландия за добре свършената работа.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари