Младежкият дом във Враца отбеляза своя 50-годишен юбилей

С магичен спектакъл на открито, разказващ 50-годишна приказка, тази вечер Младежкият дом във Враца отбеляза своя юбилей. Той е първата такава институция в България, открит на 1 юни 1974 година и е един от малкото в страната, които продължават да развиват дейност, посочи в обръщението си директорът Георги Врабчев, припомняйки, че сградата е построена с доброволния труд на много врачани.
„Малко са градовете в България, в които младите хора да имат място, където да получават криле и да тръгват напред в своя живот. Обещаваме да вървим напред и прозорците ни да светят до късно, за да творим красота“, обяви директорът.
В дома дейност развиват 15 творчески формации, които се включиха със свои изпълнения в юбилейния концерт. Гост-изпълнители бяха групи от Центъра за личностна подкрепа – Център за работа с деца – Враца, Обединен детски комплекс „Ние врабчетата“ – Монтана и танцов ансамбъл „Хемус“.
Младежкият дом посреща юбилея си с напълно обновена сграда и вътрешни пространства, голяма част от които не бяха ремонтирани от дълги години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари