Млади художници отбелязаха в библиотеката в Смолян 160 години от рождението на Щраус

Млади художници отбелязаха в библиотеката в Смолян 160 години от рождението на Рихард Щраус. Днес – в деня, когато се е родил композиторът, ученици от 8 и 9 клас на Професионалната гимназия по приложни изкуства, рисуваха под звуците на симфониите на твореца.
„По нестандартен начин отбелязваме 160 години от рождението на Щраус. Решихме да съчетаем двата вида изкуство – музика с рисуване“, каза директорът на Регионална библиотека „Николай Вранчев“ Милка Матева.
Идеята е на Василена Георгиева – библиотечен служител в отдел „Изкуство“, която е решила да вдъхнови младите художници с музиката на немския композитор.
В залата на отдел „Изкуство“ са изложени 12 плочи и аудиокасети с творби на Щраус. Направена е и изложба с биографични данни за композитора.
„Мисля, че тази атмосфера е идеална за младите творци и се надявам, че и в бъдеще ще бъдат наши гости“, посочи Василена Георгиева.
Маргарита Барганска – преподавател по Живопис и специалните предмети от специалност Художествена тъкан, обясни на учениците темата на открития урок, като изнесе кратка лекция по живопис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари