Младши посланици на Европейския парламент осигуряват устен превод на участниците в международния фестивал „Вълшебната завеса“ в Търговище

И тази година младшите посланици на Европейския парламент (ЕП) от Първо средно училище „Св. Седмочисленици“ в Търговище осигуряват устен превод от български на английски език за журито и участниците в Международния фестивал на спектаклите за деца „Вълшебната завеса“, съобщи старши посланикът и преподавател в училището Анета Милева. Форумът, който започна на 7 май, приключи тази вечер. 
Комуникацията между домакините и гостите от няколко европейски държави върви гладко, благодарение на учениците, които успяват да превеждат симултанно. Това дава възможност на чуждестранните участници да следят пълноценно спектаклите и дискусиите, които са неразделна част от културния форум. 
Във всеки от петте фестивални дни младите преводачи придружават актьорите, членовете на международното жури и гостите от Гърция, Германия, Франция, Румъния и Чехия. Освен на представленията, те са с тях и по време на обиколките им из различни туристически и културни забележителности на Търговище. 
Щастливи сме, че имахме възможността да помогнем и едновременно с това да упражним езика. За краткото време, което прекарахме заедно, успяхме да запознаем чужденците с нашата култура и да преживеем незабравими мигове, докосвайки се до най-добрите постановки за деца и младежи, споделиха преводачите. Те получиха благодарствен адрес от директора на Драматичния театър в Търговище Владимир Петков за ентусиазма и оказаната подкрепа към каузата на театъра да държи театралното изкуство живо и да възпитава интелигентна младежка публика.
Тази дейност не е нова за младшите посланици на ЕП. През миналата година те отново бяха преводачи по време на фестивала „Вълшебната завеса“, а преди това съдействаха и на Центъра за специална образователна подкрепа, който посрещна гости от Швейцария. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари