Много грешки в предаваните от секционните комисии протоколи отчитат от Районната избирателна комисия в Добрич

Нощта след изборите беше дълга и още не е приключила, каза пред медиите председателят на Районната избирателна комисия за Осми многомандатен избирателен район Добрич Цонка Велкова. Тя посочи, че за поредни избори констатират много грешки в протоколите, предавани от секционните избирателни комисии. 
Цонка Велкова каза също, че има много грешки при пренасяне на резултатите от чернова на белова. „На места е сгрешено при сумирането на общия брой по кандидатски листи и при преференциите. Отново има грешки и при отчитането на недействителните бюлетини“, добави председателят на РИК.
Тя отчете и проблема с машинното гласуване в самия изборен ден. „От много секции ни се обадиха за технически проблеми с машините. Това като документация, също усложни работата ни“, добави Цонка Велкова.
Според нея това, че вчера се проведоха избори „две в едно“ не е повлияло съществено на бързината на обработката, но е повлияло на работата на РИК-Добрич като цяло. За РИК-Добрич тепърва предстои още много работа по окомплектоване и подготовка на книжата, които трябва да се предадат в Централна избирателна комисия, каза още председателят на РИК.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари