Множество събития предстоят в община Казанлък за Великден

Множество събития предстоят в община Казанлък по повод великденските празници. Това става ясно от културния афиш, публикуван на официалната интернет страница на местната администрация. 
Тазгодишната изненада от Община Казанлък са музикалните вечери на улица „Искра“, които започнаха в края на април и ще продължат и в празничните дни. На 4 май край паметника на „Японката“ на централната улица ще свири „Ангел Демирев трио“ в състав Ангел Демирев и Петър Миланов на китара и Христо Минчев на контрабас, а на 6 май музикален поздрав за казанлъчани ще чуят от DJ Cool Blue и Dj Gani. 
Утре, 2 май, в Народно читалище „Искра – 1860“ ще има фолклорен концерт на Ансамбъл за народни песни и танци „Искра“, а на 5 май на централния площад „Севтополис“ ще се извие великденско празнично хоро и ще се състои празничен концерт с участието на формация „Казанлъшко настроение“. 
Различни инициативи има и в населените места на общината. На 4 май Народно читалище „Освобождение – 1884“ в село Шейново ще представи празнична програма по повод 140-ата годишнина от създаването си. Тя ще включва кулинарен фестивал с гост шеф Иван Звездев, работилница за точене на кори, улица на традиционните занаяти и работилница за боядисване на яйца и ще завърши с празничен концерт. 
Работилници за боядисване на Великденски яйца ще има и в селата Бузовград и Голямо Дряново, а в село Енина ще се състои конкурсът за Великденска трапеза „Великденски шарении“. На 6 май своя празник ще отбележи село Ясеново. В него ще участват творчески състави, детски групи и самодейци към местното читалище „Алеко Константинов“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари