Мобилни полицейски екипи ще посетят малки населени места в Силистренско

Служители на Областната дирекция на МВР в Силистра ще правят изнесени приемни с граждани в малки и отдалечени населени места на областта, съобщиха от полицията.
До края на юли по график мобилен екип, включващ служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“, ще направи срещи по въпроси на сигурността и реда с представители на местната власт и жители на населени места от общините Кайнарджа, Силистра и Ситово. 
Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Гражданите и представителите на местната власт имат възможност да подават сигнали във връзка с пътната безопасност, опазването на обществения ред, за извършени престъпления, както и сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции
Традиционно сред акцентите на разговорите са опазването от посегателства на селскостопанската продукция и сигурността на самотно живеещите и възрастните хора. Разисква се и темата за пътната безопасност в селата. 
От началото на годината мобилни полицейски екипи на Областната дирекция на МВР в Силистра участват и в разяснителна кампания срещу телефонните измами. Те разпространяват информационни брошури и правят беседи с хората. В тях полицаите акцентират на различните сценарии, използвани от измамниците, и как трябва да се постъпва при обаждане с искане на пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари