Мобилни пунктове за събиране на опасни битови отпадъци ще има в няколко общини през следващата седмица

Мобилни пунктове за събиране на опасни битови отпадъци ще има в общините Разлог, Гоце Делчев, Ямбол и Пловдив през последната седмица на май, съобщиха от фирма „БалБок инженеринг“.
Безвъзмездно ще се приемат опасни отпадъци като живак и уреди, съдържащи живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, лекарства с изтекъл срок на годност. 
В Разлог ще има мобилен пункт до сградата на Общинска администрация – Разлог на 27 май. Той ще работи от 10:00 до 16:00 часа. 
На 28 май в Гоце Делчев пункт за опасни отпадъци ще има от 10:00 до 16:00 ч. на пл. „Македония“ пред Дома на културата.
В Ямбол мобилен събирателен пункт ще има на 30 май на ул. „Бяло море“ – паркинга зад сградата на Общинска администрация – Ямбол.
На 31 май от 10:00 до 16:00 ч. пункт ще има в Пловдив, район „Централен“, бул. „Шести септември“ – паркинга зад магазин „Т Маркет“ (ресторант „Стадиона”).
Организираното събиране на опасни отпадъци от домакинствата започна през януари 2012 г. със системата на „БалБок инженеринг“ в Столичната община. През 2014 г., с включването на общини от страната, се положи началото на Националната система за опасни битови отпадъци, която непрекъснато се разраства и към момента от нея се възползват над 2,5 милиона жители, информират от фирмата.
Традиционна пролетна кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата се организира в месеца на екологията от Община Стара Загора и фирма „БалБок инженеринг“ АД, съобщиха в средата на май от Общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари