Мога да обещая нулево допускане на нелегални мигранти в България, каза Бойко Борисов в Сандански

С нашата политика и сила в Европейската народна партия, а тя е голяма, относно допускането на нелегални мигранти в България, мога да ви обещая нулево такова, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред граждани в Сандански. По думите му са постигнали нулево допускане на мигранти преди три години. 
За всички, които бягат от войните и легално идват, да се отнесем така както нашите ценности като партия изискват, призова Борисов. Според него това е важно, защото европейските държави, които имат нелегални мигранти в центрове, питай кой откъде е минал и ако е минал през България, казват „връщай се обратно, българите не са си изпълнили ангажимента към Шенгенското пространство да пазят границата“. Нямахме върнати мигранти – не допускахме, бяхме истински европейски партньори. Когато не ги допускаш, няма и какво да ти върнат, коментира Борисов.
Той отбеляза, че има 3% усвояване по Плана за възстановяване. По думите му стоят милиарди в Брюксел, които да дойдат в инфраструктура, образование, иновации, растеж. Хвалим се, че сме вдигнали парите на пенсионерите – и ние, и те („Продължаваме промяната“ бел.ред.), само че как сме ги вдигнали, да не сме ги произвели, взели сме заем, задължили сме децата и внуците, коментира Борисов. Той попита защо Кирил Петков и правителството му са имали пълно мнозинство тези три години и не са приели Плана.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари